JUST KEEP IT !
JUST KEEP IT !

DE JUST KEEP IT CHALLENGE 2020-2021

De 2e editie van de JUST KEEP IT Challenge begint op 21 september 2020!
Leer gedurende 1 jaar minder te verspillen door de JUST KEEP IT-app te gebruiken, een anti-verspilling menukalender gebaseerd op het boek "JUST KEEP IT: les recettes #Zerogaspi".JKI App
JKI AppTémoignage cadeaux


Het doel
ultrabewerkte voedingsmiddelen (= 80% van het huidige supermarktaanbod) zijn de belangrijkste doodsoorzaak in grote steden. Om dit fenomeen te bestrijden, wil onze familiale vzw de burgers de middelen geven om vaker naar de keuken terug te keren, door in te spelen op de obstakels voor gezond eten:

Prijs: de kosten zijn onder controle en het boek staat vol met tips om verspilling tegen te gaan om alle delen van een ingrediënten te waarderen.
Ter illustratie: ons gezin voedt zich voor €6/persoon /hele dag (het Franse gemiddelde is € 10).

Tijd: de voorgestelde recepten zijn klaar in slechts 30 minuten en houden gemiddeld 3 voorbereidingsstappen. Junkfood is verleidelijk omdat het snel en vol van smaak is. Daarom is het leren van "snel en goed" koken een belangrijk wapen om het hunkeren naar fastfood weer te staan.

Plezier aan tafel: de recepten zijn bedoeld om iedereen te plezieren, in het bijzonder om de allerkleinsten dol te maken op spinazie en witloof (getest en goedgekeurd!). De kenmerken van JUST KEEP IT-recepten: afwisseling, wanneer het de routine een boost geeft. Rauwe producten, gekookt met liefde en simpele dingen, altijd met een feestelijk tintje.
Témoignage légumes


Geschenken
Naast het leren van de zero food waste methode ontdekken de deelnemers via wedstrijden tien duurzame initiatieven.

DE PARTNERS VAN DE CHALLENGE 2020

De JUST KEEP IT ChallengeALLES OVER DE EDITIE VAN 2018

Vanaf 1 tot 21 oktober 2018 hebben 2.500 burgers deelgenomen aan de JUST KEEP IT Challenge - 21 dagen zonder voedselverspilling.

Elke dag ontdekten de deelnemers op de Facebook-pagina @JKIChallenge een video waar een ambassadeur een tip deelde.

DE RESULTATEN VAN DE CHALLENGE 2018

Statistiques Challenge JUST KEEP IT  10/2018!

GETUIGENISSEN

AMBASSADEURS' QUOTES


▪ "Voor dat ik Yoneko en Gwenny leerde kennen, was ik niet bewust dat voedsel in zo grote hoeveelheden werd verspild."
(Béa ERCOLINI, voormalige hoofdredactrice van ELLE België)


▪ "Je zal deelnemen aan een uitdaging die is opgericht door jongeren die hyper dynamisch zijn, die echt gepassioneerd zijn en die willen helpen om verspilling tegen te gaan. Dus doe alsjeblieft mee, het is een goed doel."
(Dominique LEROY, CEO van Proximus, het leidende telecombedrijf in België)


▪ "Being an ambassador was something I did with my heart because those 2 girls are just pure, honest and they have an urge to really change the world and they will OH yes they will. Thanks Gwenny and Yoneko."
(Suyin AERTS, journalist en ondernemer)Communauté Just Keep It
EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS
Nurtantio Projects