JUST KEEP IT !

Gedurende 21 dagen, ontvangen jullie gratis 1 weetje en 1 uit te voeren tip om voedselverspilling te verminderen.

DON'T WASTE IT >> JUST KEEP IT

DE CHALLENGE DE CHALLENGE
DE CONFERENTIES DE CONFERENTIES
DE PERS DE PERS

DE AMBASSADEURS

Suyin AERTS Suyin AERTS | X-Treme Creations

Journalist, ondernemer, actrice en netwerker geprezen door de VOKA (het Vlaams netwerk van ondernemingen), Suyin Aerts is ook voorzitster van het carrièrenetwerk Artemis Brussel.
Haar hashtag: #AirYourViews
💬 "...because to get the right answers it is essential to ask the right questions"

Safia BIHMEDN Safia BIHMEDN | Brussely

Journalist, slammer en webontwikkelaar, Safia Bihmedn leidt het bloggercollectief Brussely, het platform dat ze heeft gecreëerd om de jonge talenten van Brussel te onthullen (met een "y" voor Generation Y). Een project waarvoor ze in 2017 de steun van de Koning Boudewijnstichting won via de oproep Future City Champions.

Marcelline BONNEAU Marcelline BONNEAU | Resilia Solutions

Coördinator van meerdere projecten rond voedselverspilling (o.a.) "Maîtres -Frigos", Marcelline Bonneau richtte ook Resilia Solutions op, een consultatie dienst voor de maatschappelijke transitie naar meer duurzame praktijken. Haar gebied van expertise: voeding, sociale innovatie, stadsbeheer en geïntegreerde stedelijke ontwikkeling. Haar doel: linken leggen tussen de theorie en de praktijk, op een lokaal en internationaal vlak. 💬 "Indien we verandering op alle niveaus van de maatschappij willen zien, hebben we ieder van ons nodig."

Sami CHOUCHI Sami CHOUCHI | Judoka

3 keer gouden medaille bij de Belgische kampioenschappen, Sami Chouchi won de zilveren medaille bij de Europese kampioenschappen van Judo (-81 kg). Hij won de gouden medaille bij de World Cup van Oberwart (2018) en pakte de bronzen medaille op tijdens de World Cup van Sofia (2018) en Katowice (2017). Zijn motto: doorzettingsvermogen.
💬 "One chance is all you need."

Diane DELAVA Diane DELAVA | Verenigde Naties

Lid van de Jeugddelegatie voor duurzame ontwikkeling bij de VN, actieve member van de Algemene Vergadering van Plan International België, voormalig president van Academics for Develoment LLN (en zelfs minister van Buitenlandse Zaken voor een dag), Diane Delava is ook mede-oprichter van Xyla Water, een bedrijf dat werkt voor de toegang tot drinkwater. Deze vele ervaringen heeft ze tijdens het Tedx UCL-gesprek gedeeld (2017).
💬 "Never doubt that a small group of thoughtful, committed, citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has." (Margaret Mead)

Nikolay DENTCHEV Prof. Dr. Nikolay DENTCHEV | VUB & KUL

President van de Social Entrepreneurship Chair van de VUB. Professor Entrepreneurship, Business Planning en Corporate Social Responsibility.

Béa ERCOLINI Béa ERCOLINI | BEABEE

Oprichtster van het vrouwennetwerk BEABEE, deze voormalige hoofdredactrice van ELLE Belgique leidt ook een vereniging die tegen seksisme vecht. Een geëngageerde vrouw, die ons zonder twijfel volgt in onze "zero food waste" aanpak!
(Foto Nathalie Gabay©)

Emna EVERARD Emna EVERARD | Kazidomi

Emna Everard is mede-oprichtster en CEO van Kazidomi, een online verkoopsite voor gezonde en biologische producten, gefilterd volgens uw dieet, met veel recepten en voedingstips, allemaal tegen concurrerende prijzen. Met meer dan 1.500 producten uitgekozen door voedingsdeskundigen, is de opkomende start-up uitgegroeid tot een toonaangevende e-commerce speler in België en het buitenland.
💬 "Done is better than perfect."

Antoine GEERINCKX Antoine GEERINCKX | CO2Logic

...

Sylvie HONORÉ Sylvie HONORÉ | La vie du bon côté

Met 570 k luisteraars is Vivacité de 1ste Franstalige radio. Anderhalf uur per dag presenteeert Sylvie Honoré een uitzending over gezondheid, welzijn, liefde, familie, etc. Sinds 2016 organiseert ze ontmoetingen en reizen om de kunst van het leven te leren cultiveren.
Haar motto: eerlijkheid et authenticiteit.
💬 "Be yourself; everyone else is already taken!"

Dominique LEROY Dominique LEROY | Proximus

...

Gérald KERVYN d'OUD MOOREGHEM Gérald KERVYN d'OUD MOOREGHEM | Stratos Dynamics

CEO van Stratos Dynamics, een adviesbedrijf dat KMO's ondersteunt in hun business development en in het bereiken van hun doelstellingen. Oprichter van AgaTech, die bruggen slaat tussen bedrijfsleiders met uitzonderlijke menselijke kwaliteiten en jonge ondernemers met verschillende backgrounds. Zijn motto: Durf te doen. 💬 "Ontwikkel synergieën door verschillen te waarderen."

Elke MARKEY Elke MARKEY | FoodWIN

Als communicatie manager van FoodWIN, het European Food Waste Innovation Network, zet Elke zich dagelijks in om voedselverspilling tegen te gaan. Van haar eigen frigo tot die van scholen, ziekenhuizen, overheden, cateringbedrijven... waar FoodWIN gaat, verandert voedselverspilling in een creatief eetfestijn.
💬 Haar levensmotto: 'Best by' gets only better after!

Elliott VAN de VELDE Elliott VAN de VELDE | LittlePousse

Oprichter van Litlle Pousse, het consortium van chefs die samenwerken tegen voedselverspilling
Zijn motto: Sharing & Intuition.
💬 "Omring jezelf met dromers, dan wordt alles mogelijk."

Karine Van Doninck Karine Van Doninck (prof. ord.) | DRUUM

Als Gewoon Hoogleraar in Biologie aan de Universiteit van Namen, ontvangt ze de meest prestigieuze beurs van de Europese Onderzoeksraad (ERC). In samenwerking met haar partner Jo Huygh (Ir. Arch.) en met jonge kunstenaars richt ze de DRUUM Contemporary B&B op. Ze wordt opgenomen in Charlies Top 25 van invloedrijke Belgen in de Wereld. Haar motto: Creatief denken en ondernemen.
💬 "Don’t dream your life, live your dreams."

Laura VERHULST Laura VERHULST | Madam Bakster

Madam Bakster maakt unieke desserts met 100% natuurlijke producten. Al haar creaties zijn vrij van geraffineerde suikers, dierlijke producten en tarwe om guiltfree te genieten tot het laatste kruimeltje.

Qui sera le prochain ambassadeur ?

#WorkInProgress: De preselectie van JUST KEEP IT ambassadeurs vindt nu plaats.
Je kan ons terugvinden op Facebook om deel uit te maken van onze gemeenschap van beïnvloeders via Facebook

DE PARTNERSKazidomi Win één jaarlijkse Kazidomi abonnement!

Win één van de 3 jaarlijkse abonnementen aangeboden door Kazidomi, de online verkoopsite voor gezonde en biologische producten! Like de Facebook-pagina van de challenge JUST KEEP IT en maak kans op één van de abonnementen!

Librairie-papeterie Club Win Club cadeaubonnen!

Win één van de 5 cadeaubonnen die door de Club Bookstore worden aangeboden door deel te nemen aan de challenge JUST KEEP IT. Like de Facebook-pagina van de challenge JUST KEEP IT en maak kans op één van de bonnen!

VUB Prijs van "Beste Business Plan"

De challenge JUST KEEP IT heeft de prijs van "Beste Business Plan" gewonnen (Solvay Business School VUB, feb. 2018)

FoodWIN Het netwerk

FoodWIN is het Europese innovatienetwerk rond voedselverlies

DE IMPACT"JUST KEEP IT " werkt aan 5 van de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties:

Just Keep It

EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS

Nurtantio Projects