JUST KEEP IT !

DE CONFERENTIES

Nodig de challenge JUST KEEP IT uit in uw bedrijf / universiteit / school / organisatie

Infos et réservations

Word een shopping professional

Wist je dat… Door voedselverspilling te verminderen jij jouw budget voor hobby’s kan boosten!
Bestel een JUST KEEP IT conferentie of workshop


CONFERENTIES

Doelstelling: het publiek vertrouwd maken met het JUST KEEP IT initiatief + een ondernemersmindset stimuleren.

De conferentie bestaat uit 3 delen geïllustreerd aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, korte video’s en anekdoten.

1) De methode: de JUST KEEP IT attitude maakt deel uit van een globale levensstijl. In dit eerste deel van de conferentie ontdek je de sleutelelementen waardoor deze aanpak is ontstaan.

2) De reden: in welke mate wordt jouw levenskwaliteit beïnvloed door voedselverspilling? Waarom is dit een essentiële parameter waarmee je rekening moet houden?

3) De manier: tips en tricks om makkelijk een JUST KEEP IT levensstijl aan te nemen. Algemene reflectie over onze relatie inzake voedsel, afval en ons consumptiegedrag.

Ideaal voor een themadag over duurzaamheid/ voeding / etc.
Het voordeel: jonge sprekers die hun passie voor ondernemerschap met het publiek delen
Duur: 1u00 / 1u30
Aantal deelnemers: 50 tot 200 personen
Prijs: op aanvraag
Jong publiek: ook voor jongeren vanaf 12 jaar

WORKSHOPS

Doelstelling: het ontdekken van de voordelen en het ludieke aspect van de JUST KEEP IT aanpak.

De workshop begint met een verkorte presentatie van de 3 onderdelen die aanwezig zijn in de conferentie (zie hierboven). Vervolgens worden de deelnemers uitgenodigd om in subgroepen een fictief scenario op te lossen. Een oefening wordt hen aangeboden rond thema’s zoals: ‘Hoe kan je jouw voedselresten beheren?’, ‘Hoe ziet het ideale boodschappenlijstje eruit?’, etc.

Ideaal voor: een teambuilding
Het voordeel: een leerrijke uitwisseling van ervaringen dankzij een optimaal groepsbeheer (met ervaren sprekers)
Duur: 1u00 / 1u30
Aantal deelnemers: 20 tot 50 personen
Prijs: op aanvraag
Jong publiek: de workshops zijn in eerste instantie bedoeld voor volwassenen. Wil je een workshop voor jongeren?
Laat het ons weten. Samen kunnen we een formule op maat ontwikkelen.



WIE?

Yoneko NURTANTIO is coauteur van het boek "Zéro gaspi ! La méthode pour jeter moins et vivre mieux" ("Geen verspilling! De methode om minder te verspillen en beter te leven"), uitgegeven door Larousse. Met veel ervaring in groepsmanagement en facilitatie heeft ze een certificaat in "Voedselverspilling" behaald, uitgegeven door AgroParisTech.

Gwenny NURTANTIO, haar zus, is handelsingenieur (Solvay VUB). Tijdens haar studies werkte ze als vicepresident bij AIESEC, de grootste studentenorganisatie ter wereld. Ze is een certificeerde fashion consultant en heeft verschillende stages gedaan bij het modehuis NATAN, de designer Nina Meert, MAD Brussels en Accenture Consulting.



IN HET KORT

>> Concreet en inspirerend

>> Workshopformaat (20-50 pers.) of conferentieformaat (50-200 pers.)

>> Al meer dan 850 mensen kennen deze levensstijl




ONTDEK HET CONCEPT!









ZE HEBBEN HET CONCEPT ONTDEKT :

▪ Secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie (SGC), Lunch-conferentie, 20.11.2018 (40 deelnemers)
"Als onderdeel van de Europese Week voor Afvalvermindering (EWAV) nodigt de Restauratie-eenheid van het secretariaat-generaal Yoneko Nurtantio uit.
Ze is de auteur van het boek "Zéro gaspi!", en zal eenvoudige manieren presenteren om verpakkingen en voedselverspilling op de werkplek en thuis te verminderen."

▪ BEABEE (vrouwelijke zakencirkel te Brussel), 09.10.2018
"'Minder afval, meer geluk?' De JUST KEEP IT Challenge-initiatiefnemers en Brussel-minister Céline Fremault leggen uit hoe je beter kunt consumeren. Dit is de opportuniteit om kennis te maken met deze fantastische vrouwen, zeer betrokken bij de bescherming van het milieu en intelligente consumptie."
▪ EDF Luminus Brussel (bedrijf), Lunch-conferentie, 06.10.2018 (FR & NL)
VUB Social Entrepreneurship Chair, "Be Engaged in the solutions of the future", 28.09.2018
"Get inspired by student entrepreneurs and their stories about social projects."
BECI (Kamer van Koophandel en Verbond van Ondernemingen te Brussel), Lunch-conferentie, 04.09.2018
▪ The Shift, Generation T on stage, 04.06.2018
▪ Athénée Jean Absil (Etterbeek), "Journée Thématique 2018 – Alimentation, nutrition et gastronomie écoresponsables", 27.03.2018
(3 conferenties voor 500 leerlingen van 12 tot 16 jaar oud)
Federatie Wallonië-Brussel, "Journée annuelle de la Direction Générale des Infrastructures", 22.02.2017 (2 workshops voor 50 medewerkers)
▪ VUB Social Entrepreneurship Chair, Poster avond, 28.11.2017
▪ VUB Francqui Chair, Interventie, 09.03.2018
▪ Institut Saint-André (Elsene), "Semaine de l’environnement", mei 2017 (3 conferenties voor 300 leerlingen van 15 tot 18 jaar oud)


Voor de interviews op de radio en televisie: DE PERS

EEN INITIATIEF VAN DE VZW NURTANTIO PROJECTS

Nurtantio Projects